Full Tilt pokeriverkon arvostelu

Full Tilt on tällä hetkellä maailman toiseksi suurin pokeriverkko.Full Tilt pokeriverkko
Se on nk. Indepentent-verkko, mikä tarkoittaa, että kaikki pelaajat pelaavat saman pokerihuoneen kautta. Pelaajia ei siis jaeta muiden pokerihuoneiden kanssa. Käytännössä sekä verkko että pokerihuone ovat tässä tapauksessa sama asia.

Verkko laukaistiin vuonna 2004 ja siitä lähtien FT:n tie on ollut pelkkää nousukiitoa. Suuri suosio on pitkälti loistavan sovelluksen ansiota. Ohjelmistoa kehittämässä ovat olleet monet pokerin ammattilaiset ja heidän kädenjälkensä ohjelmiston käytettävyydessä näkyy selvästi.

Full Tilt on pokeriverkkona ehdottomasti maailman kiistatonta kärkeä. Tästä pitävät huolen massiivinen pelaajamäärä ja huippuluokan ohjelmisto.

Pelitarjonta   star4

Tässä osuudessa arvioidaan saatavilla olevia pelivaihtoehtoja, pelaajamääriä sekä verkon pelien yleistä löysyyttä.

Pelivaihtoehdot

Suosituimmat pelivaihtoehdot, kuten Texas Holdem, Omaha ja Stud ovat Full Tilt -verkossa hyvin edutettuna. Softa antaa mahdollisuuden pelata myös Razzia. Valittavana on myös useita sekapelejä, kuten HORSE, joissa laajan pokerikokemuksen omaavat pelaajat pääsevät loistamaan.

Käteispöytäpeleissä on valittavana myös hieman tavallisista poikkeavia variaatioita, kuten CAP ja Deep -pöydät. CAP-pöydissä poteille on määrätty maksimikoko ja Deep-pöytiin voit ostaa itsesi sisään yli totutulla 100BB sisäänostolla. Full Tiltillä voit pelata kahden, viiden, kuuden ja yhdeksän hengen pöydissä.

Pelaajat

Full Tilt -verkko on maailman toiseksi suurin pokeriverkko (tilasto tammikuu 2009). Koska FT hyväksyy myös amerikkalaisten pelaamiseen, on hyvää pokeritoimintaa luvassa kellonympäri.

Full Tilt panostaa todella paljon mainostamiseen ympäri maailman. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että uusia pelaajia liittyy koko ajan lisää pitäen pelit löysinä. Toisaalta ohjelmiston loistavuus sekä erinomainen Full Tilt Rakeback houkuttelevat paljon ammattilaispelaajia, mikä kyllä vaikuttaa pelejä hieman tiukentavasti.

Hyvällä pöytävalinnalla voi kuitenkin pitää huolen siitä, että vastus pysyy sopivan löysänä. Pöytävalinnassa onkin hyvänä apuna Full Tiltin runsas pelaajamäärä.

Käyttöliittymä   star5

Tässä osuudessa arvioidaan ohjelmiston teknistä puolta, ulkoasua sekä äänimaailmaa.

Ympäristö

FT:llä pelataan pokeria tietokoneelle ladattavalla ohjelmistolla. Tuettuja ympäristöjä ovat Windows sekä MAC-koneet. Käyttöliittymä on saatavana myös suomenkielisenä.

Ulkoasu

Full Tilt -ohjelmistossa silmä lepää. Softan pääväreinä ovat sininen valkoinen ja punainen. Pokeripöydissä on valittavana kaksi eri tyyliä: klassinen ja kilparata. Molemmat luovat rauhallisen ja laadukkaan tunnelman tehden pelaajalle mielikuvan hyvästä palvelusta.

Tuttuun tapaan pelipöydissä pelaajat voivat käyttää avatar-hahmoja valiten niistä mieleisensä. Valittavana on mm. apina, james bond, fisu, cowboy, binikibeibi, lihansyöjäkasvi, kivi jne. Mikä yllättävintä, joka ikinen näistä pelihahmoista on tyylillä toteutettu huolimatta valikoiman laajuudesta. Avatar-hahmot saa myös pois päältä.

Full Tilt on teettänyt myös ammattilaispelaajilleen henkilökohtaiset avatarit, joten tunnistatkin propelaajan siitä, että hänellä on muista poikkeva pelihahmo. Näitä hahmoja voit myös itse ostaa pokeripisteillä Full Tiltin verkkokaupasta, joskin hahmo irtoaa vasta miljoonalla pokeripisteellä.

Äänimaailma

Full Tilt -verkossa äänimaailma on toteutettu pelaajaa miellyttävällä tavalla. Kippauksesta kuuluu hauska suhaus, maksusta pieni ja reissaamisesta hieman reilumpi helinä merkiksi siitä, että potti on nyt reilussa kasvussa.

Kun vuoro siirtyy omalle kohdalle kuuluu pieni terävä piippaus ja kun oma miettimisaika on kulumassa loppuun, kuuluu pitempikestoinen matalampi äännähdys. Yksikään softan äänistä ei rassaa korvia mutta ne ovat kuitenkin niin selviä, että omia vuoroja ei jää huomaamatta.

Pöytien määrä ja koko

FT:n ohjelmisto mahdollistaa defaulttina maksimissaan kahdeksan pöydän pelaamiseen. Tarvittaessa tätä määrää saa kasvatettua ottamalla erikseen yhteyden supporttiin.

Ohjelmiston huippulaatu näkyy myös pöydän koon säätämisessä, sillä pokeripöydissä on käytössä koon portaaton säätö. Voit siis pelata juuri sellaisen kokoisella pöytäkoolla kuin itse haluat.Grafiikkaan ja pöydän tarjoamiin ominaisuuksiin pöydän koon muuttamisella ei ole mitään vaikutusta.

Likinäköinen voi halutessaan säätää 1600×1200 resolla yhden pöydän viemään koko näytön. Myös pokerin opetuskäyttöön tästä on varmasti myös hyötyä. Minimissään pokerihuoneen ikkunan saa säädettyä kokoon 480×359, jolloin testikokoonpanon näytölle mahtuu helposti 9 pöytää.

Softassa on käytössä myös tile, joka kasaa pöydät automaattisesti näytölle siten, etteivät ne mene päällekäin. Jos esimerkiksi avaat kuusi pöytää ja painat ’tile’, niin 1600×1200 resolla pöydät siirtyvät kahteen riviin. Hyvin toimii siis tämäkin.

Pelattavuus   star5

Tässä osuudessa keskitytään alustan varsinaiseen käytettävyyteen pokeria pelattaessa.

Jonottaminen, odottaminen, pikavalinnat

Full Tilt-pokeriverkossa jonottaminen tapahtuu valitsemalla haluttu pöytä ja siirtymällä jonoon. Softa ilmoittaa merkkiäänellä, kun uusi istumapaikka on avautunut.

Paikan avautuessa pelaajalle on minuutti aikaa siirtyä pöytään. Softa valitsee automaattisesti vapautuneen paikan, jolloin pelaajan määritettäväksi jää vain sisäänostosumma.

Kun pelaaja istuutuu pöytään, softa “pyöräyttää” pelaajan istumapaikan aina samaan kohtaan suhteessa muihin pelaajiin. Pidän tätäkin hyvänä ominaisuutena, koska omaa istumapaikkaa ei tarvitse erikseen etsiä multittaessa montaa pöytää.

Kuten nykyaikaisiin softiin kuuluu, on pokeripöydässä pikavalintoja. Valikoimasta löytyy Fold to any Bet, Sit Out ja Auto-Post Blind. Kun postaat itsesi ensimmäisenä sisään, softa fiksusti kysyy, että haluatko laittaa Auto-Postin päälle.

Panostaminen pelissä

Parasta Full Tiltin softassa on, että käyttäjä voi itse määrittää, kuinka panostaminen pöydässä tapahtuu. Asetuksista voi säätää mm. panostusliukuria haluamakseen. Käyttäjä voi valita esimerkiksi lineaarisen tai ekspotenttiaalisen säädön. Lisäksi on mahdollista käyttää liukurin apuviivoja, jolloin NL/PL pokerissa on entistä helpompi panostaa.

Käytössä on myös Bet-Pot, Mini ja Max -pikanäppäimet. Näistä Bet-Pot on kaikkein paras, koska potillisen panostaminen esim. preflopilla onnistuu näppärästi. Erillinen Mini-Bet on käytössä aivan turha, sillä minilyöntiä taitava pelaaja tarvitsee harvoin. Toisaalta huonot pelaajat käyttävät usein tätä ominaisuutta minireissaamiseen, jolloin saatat päästä pelaamaan vetokäsiä mukavan halvalla.

Reload

Pokeripöydän vasemmassa yläreunassa on Get Chips -näppäin, jonka kautta voit ladata merkkejä helposti. Asetuksista pääsee säätämään pikavalintoja, joilla reload onnistuu mahdollisimman nopeasti.

Hattua täytyy nostaa myös ohjelmiston Auto Rebuy -ominaisuudelle, joka varmistaa, että sinulla on taatusti riittävästi merkkejä käden alkaessa. Tätäkin ominaisuutta voit säätää monin eri tavoin. Voit esimerkiksi määrittää, että softa reloadaa aina, kun sinulle on vähemmän kuin 100BB merkkejä jäljellä. Suosittelen lämpimästi autoreloadia!

Chat

Chatissä on mahdollista näyttää kolmen tasoisia viestejä: Silent, Normal and Everything. Lisäksi voit “hiljentää” pelaajia yksitellen, jolloin saat mukavasti vaiennettua pahimmat törkyturvat.

Muistiinpanot

Kun pelaajan päällä tuplaklikkaa, avautuu tekstikenttä muistiinpanoilla. Noteen pystyyn kirjoittamaan mukavasti tekstiä, jolloin kaiken tarvittavan saa kyllä kirjattua. Lisäksi käytössä on simppeli värikoodi, jolloin voit merkitä pelaajia heidän pelityylinsä mukaan vihreäksi, punaiseksi jne.

Käsihistoriat

Pöydän vasemmassa yöänurkassa on Last Hand -toiminto, joka näyttää viimeisimmän käden lisäksi myös 50 edellistä samasta pöydästä. Normaaleista käsihistorioista poiketen Full Tiltin versio tarjoaa graafisen esityksen, jonka avulla pelaaja voi kelata kättä streetti kerrallaan läpi.

Graafinen esitys on mielestäni normaalia tekstiversioita huomattavasti paremmin, koska käden etenemistä on paljon helpompi muistella näin kuin pelkkää tekstiversiota tihrustaen.

Full Tilt Rakeback ja Bonus-tarjoukset   star4-5

Liittymällä kauttamme Full Tilt -pokerihuoneeseen, saat erinomaisen  tarjouksen. Liittymisen yhteydessä käyttöösi tulee lisäksi 600$ Full Tilt Bonus, kun suoritat ensitalletuksen.

FT on myös tarjouksissa askeleen kilpailijoitaan edellä, sillä suurimpiin ja paraslaatuisiin pokeriverkkoihin ei yleensä edes saa rakebackia (Full Tilt on suurimmista pokerihuoneista ainoa sen salliva).

Kokonaisuus   star5

Jos Full Tiltin ohjelmistoa pitäisi kehua yhdellä sanalla, niin se olisi moitteeton. Softassa yhdistyvät kitkattomasti näyttävä ulkonäkö sekä huipputason käytettävyys. Mielestäni Full Tiltin ohjelmisto on markkinoiden kaikkein paras sovellus, sillä sen verran pikkutarkkaa työtä ohjelmiston parissa on tehty.

Käytännössä ei ole merkitystä millä tyylillä pelaat, sillä softa pelittää aina yhtä hyvin. Lisäpisteitä myös ulkonäöstä ja äänimaailmasta. Erityisesti avatarhahmot ovat poikkeuksellisen hauskan näköisiä tällä alusta.

Koko paketin kruunaa markkinoiden korkein mahdollinen Full Tilt Rakeback, minkä ansioista et maksa turhasta.