FAQ

Mitä on rake?

Rake, eli pokerislangilla “reikki”, on pokerihuoneen keräämä korvaus pelin järjestämisestä. Rake on n. 3% – 5% käteisjaon potissa olevista rahoista. Turnauksissa rake ilmoitetaan sisäänoston yhteydessä. Esimerkiksi 10$ + 1$ turnauksessa 10$ menee pottiin ja 1$ on reikkiä.

Mitä on rakeback?

Kun rekisteröidyt pokerihuoneeseen, saat osan (yleensä n. 30%) maksamastasi rakesta takaisin. Tästä raken palautuksesta käytetään termiä rakeback. Pelasit millä panoksilla tahansa, maksat ajan mittaan huomattavia summia rakea. Rakebackin avulla parannat pelisi tulosta merkittävästi.

Mitä on MGR?

MGR (Monthly Gross Revenue) on se summa, johon rakebackin maksaminen perustuu. Käytännössä MGR on maksamasi rake, josta on vähennetty pokerihuoneen kulut. Kuluja voivat olla esim. bonukset, rahansiirtojen kustannukset, ostot vip-kaupasta yms. kustannukset. Jotkut huoneista vähentävät kaiken tämän MGR:stä , osa ei vähennä juuri mitään. Ilmoitamme jokaisen pokerihuoneen rakeback-sivun yhteydessä miten kyseinen pokerihuone MGR:n laskee.

Saanko bonuksia vaikka saan rakebackia?

Kyllä! Voit saada ja hyödyntää bonuksia ja muita rahanarvoisia tarjouksia pokerihuoneelta vaikka saatkin rakebackia. Enemmistö pokerihuoneista vähentää bonukset MGR:stä, mutta osa ei. Vaikka bonukset vähennettäisiinkin, on silti kannattavampaa saada sekä bonus että rakeback kuin vain jompi kumpi.

Milloin rakeback maksetaan?

Rakeback maksetaan kerran kuussa, yleensä kuukauden toisen viikon aikana. Jos esimerkiksi olet ansainnut 500$ rakebackia tammikuussa, se maksetaan sinulle helmikuussa. Pokerihuoneet maksaa rakebackin suoraan pelitilillesi.

Mikä on ensitalletusbonus?

Useat pokerihuoneet tarjoavat erilaisia rahan arvoisia etuja, eli bonuksia uusille pelaajille. Bonus on käytännössä rahasumma, jonka ansaitset täyttämällä bonuksen ehdot. Bonusehtoja voivat olla esim. vähintään tietyn rahasumman tallettaminen ja vähintään tietyn pistemäärän kerääminen. Kerromme bonusten ehdot kunkin pokerihuoneen bonus-sivulla.

Mikä on reload bonus?

Reload bonukset ovat tarjouksia olemassa oleville pelaajille. Ne ovat usein hyvin samankaltaisia kuin ensitalletusbonukset. Reload bonusten valikoima vaihtelee. Osa huoneista tarjoaa niitä vain erikoistapauksissa, osa huoneista tarjoaa niitä lähes jatkuvasti. Reload bonusten hyödyntäminen on helppo tapa nostaa pokeriansioita.

Mitä tarkoittaa: bonukset vähennetään rakebackista?

Useimmat pokerihuoneet vähentävät suoritetun bonuksen MGR:stä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet maksanut 500$ rakea ja suorittanut 200$ bonuksen, saat rakebackia (500$ – 200$ =) 300$ summan mukaan. Jotkut huoneet eivät vähennä bonuksia, niissä rakebackia maksettaisiin koko 500$:sta.