Joko sinä pelaat voittavaa nettipokeria?

Yleensä erilaiset harrastukset maksavat sinulle rahaa mutta näin ei tarvitse olla nettipokerin osalta. Nettipokeri on siitä erikoinen harrastus, että sitä pelatessa voit ansaita huomattaviakin summia rahoja olematta edes nk. ammattilaispelaaja.

Kaikilta voittaminen ei onnistu. Suuri osa pelaajista jää tappiolle käytännössä omaa ajattelemattomuuttaan tai laiskuuttaan. Älä kompastu tähän ansaan vaan ota heti alusta asti tähtäimeksesi voittava nettipokeri. Kun pelaat pokeria voitokkaasti, on takuuvarma juttu, että nautit tästä hienosta harrastuksesta moninkertaisesti enemmän.

Tieto on valtaa nettipokerissakin

Tieto on valtaa, sanoi Sir Francis Bacon 1600-luvun alkupuolella. Nettipokerin kohdalla tieto on rahaa, sillä mitä paremmin osaat pelata, sen enemmän tienaat. Kaikki aika, minkä käytät pokeriteorian opiskeluun, näkyy parempina ja voitokkaampina suorituksina pokeripöydissä. Nettipokerin opiskeluun kuuluu olennaisena osana käytännön peliharjottelu mutta myös pokerin teorialla on erittäin suuri vaikutus menestymisessä.

Pokerikirjojen lukeminen, pokerivideoiden katselu sekä pokerifoorumeiden seuraaminen ovat kaikki oivallisia keinoja tehdä itsestäsi entistä parempi pelaaja.

Pyri käyttämään kaikki opiskeluun käytetty aika mahdollisimman tehokkaasti hyväksesi: esimerkiksi pokerikirjasta on taatusti enemmän hyötyä, jos pyrit tosissasi ymmärtämään kirjan sanoman etkä lue sitä läpi “Hauki on kala” -mentaliteetilla.

Analysoi itseäsi

Tiedätkö tarkalleen, kuinka omat pelisi ovat sujuneet esim. viimeisen vuoden ajalta? Mikä on tällä hetkellä pahin leakkisi (=virhe pelityylissäsi)? Paljonko on tuntipalkkasi tai BB/100-voittosuhteesi pelaamillasi panostasoilla?

Jos et tiedä vastauksia tämänkaltaisiin peruskysymyksiin, sinun on todellakin aika ryhdistäytyä ja alkaa analysoimaan peliäsi kriittisesti. Jos olet aivan uusi pelaaja nettipokerin saralla niin sitä parempi, sillä nyt voit aloittaa itsesi kehittämisen saman tien.

Käytä jokaisen pelipäivän jälkeen edes pieni aika kerrataksesi pokerisessiotesi tuloksia. Kertaa erityisesti kädet, joissa pelattiin isoja potteja, sillä isoissa poteissa tehdyt oikeat ja väärät ratkaisut ratkaisevat yleensä pelipäiväsi onnistumisen.

Vot harkita myös jonkinmoisen pokeripäiväkirjan aloittamista, johon voit kirjoittaa sanallisesti ylös, mitä asioita teit mielestäsi oikein ja mitä väärin sinä päivänä.

Nettipokerin apuohjelmat

Oletko sitä mieltä, että kaikenlaiset nettipokerin pelaamista helpottavat keinot –kuten apuohjelmat-, pitäisi kieltää kokonaan? Haaveesi perinteisemmästä pokerista on ymmärrettäväa mutta valitettavasti sinulle tulee käymään kuin Juha Miedolle puusuksineen, jos jääräpäisesti pitäydyt mielipiteessäsi.

Monet pokeriverkot nimittäin sallivat nettipokerin apuohjelmat ja voit olla varma, että osa pelaajista niitä käyttää. Apuohjelmaa käyttävällä pelaajalla on selkeä etu ohjelmaa käyttämättömään pelaajaan nähden, sillä hänellä on luultavasti paljon sellaista tietoa pelityylistäsi, jota hänelle ilman ohjelmaa ei olisi.

Jotta et suotta antaisi vastustajillesi etumatkaa, kannattaa sinunkin opetella apuohjelmien peruskäyttöä, sillä ne takuuvarmasti parantavat mahdollisuuksiasi pelata voittavaa nettipokeria.

Apuohjelmista ja niiden käytöstä ei kuitenkaan kannata masentua. Totuus kuitenkin on, että suuri osa pelaajista ei tiedä niiden olemassaolosta tai ei viitsi sellaista hankkia tai sitten ei yksinkertaisesti osaa niitä kunnolla käyttää. Näitä pelaajia vastaan saat hurjan edut pienellä tsemppauksella opettelemalla esimerkiksi Poker Tracker -ohjelman käyttöä.

Poker Tracker nostaa pelisi lähes satavarmasti uudelle tasolle, kunhan vain jaksat käyttää hetkisen aikaa ohjelman käytön opetteluun. Poker Trackerin peruskäyttö on sen verran simppeliä, että sitä ei missään tapauksessa kannatta sivuuttaa.

Pokerihuoneen asetukset

Apuohjelmat eivät ole ainoita nettipokerin apuvälineitä, jotka pelaajalla tulee olla hanskassa. Olen esimerkiksi takuuvarma siitä, että suurin osa tämän artikkelin lukijoista ei ole viitsinyt syventyä ottamaan selvää käyttämänsä pokerihuonesovelluksen toiminnoista.

Monesti pienillä säädöillä saat pelin luistamaan paljon jouhevammin kuin käyttämällä sokeasti softan perusasetuksia. Hyviä esimerkkejä ominaisuuksista, jotka usein täytyy erikseen säätää päälle, ovat neliväripakka, kätesi vahvuuden tekstuaalinen tulostus pelipöytään jne.

Esimerkkinä hyvin säädettävistä pokerihuoneista on Full Tilt Poker, jonka softa mahdollistaa pelipöytien säätämisen juuri omaan pelityyliin sopivaksi.

Pokerisoftan asetusten säätämisen mainitseminen voi tuntua nyt pikkujutulta mutta kun seuraavan kerran häviät kymmenen euron, sadan euron tai jopa tonnin potin, koska et ollut säätänyt asetuksia optimaalisesti, niin taatusti kadut laiskuuttasi.

Kaiken lisäksi softan asetusten säätäminen on nopea ja helppo operaatio, joten jos et ole aiemmin niihin tutustunut, niin nyt voisi olla otollinen hetki suorittaa pieni tarkistus.

Nettipokeri on välineurheilua

Myös käyttämäsi laitteisto on oleellinen osa nykyaikaista, voittavaa nettipokeria. Jos tietokoneesi ei jaksa pyörittää haluamaasi pöytämäärää optimaalisesti tai jos nettiyhteytesi katkeilee kesken pelin, on korkea aika suunnata katse kohti tietokoneliikkeitä.

Tyypillinen nuhapumppukoneen ongelma on sellainen, jossa menetät miettimisaikaa tai jopa vuorosi kokonaan laitteistosi piiputtamisen takia. Yhtä hyvin voisit heittää rahasi suoraan nuotioon tällaisella laitteistolla pelatessasi.

Yksi pokeripelaajan tärkeistä investointikohteista on laadukas näyttö. 1600×1200 resoluution näyttö on moneen otteeseen näyttänyt ylivertaisuutensa muihin resoihin verrattuna. Tämä pätee myös kannettaviin tietokoneisiin. Vaikka laadukkaimmat pokerisovelluksista mahdollistavatkin nykyään pelipöytien skaalaamiseen monille eri näytöille sopivaksi, ei mikään vie pois sitä tosiseikkaa, että mitä isompi reso, sen paremmin siihen pöytiä mahtuu ja sitä parempi sillä on pelata.

Jos olet todellinen hardcore-pelaaja, niin kaksi 1600×1200 resoluution näyttöä pöytätietokoneeseesi on loistovalinta. Sinun ei tarvitse olla edes mikään 8+ pelipöydän ammattilainen huomataksesi, että kahden näytön käytöstä on apua jo huomattavasti pienemmälläkin pokeripöytien määrällä: voit pitää toisessa näytössä vaikkapa neljää pöytää auki ja toisessa näytössä voit samalla etsiä löysempiä pöytiä pokerisoftan aulasta tai analysoida juuri pelattua kättä käsihistoriasta.

Erilaisten apuohjelmien ja tietokonelaiteiden ostaminen on tietenkin investointikysymys ja vaatii näin ollen rahaa. Tämä ei ole kuitenkaan mikään ongelma, sillä tämän artikkelin tarkoitushan on parantaa mahdollisuuksiasi pelata voittavaa nettipokeria. Ratkaisu on siis simppeli: käytä nettipokerista voittamiasi rahoja investointeihin. Pistä voittorahasi parempiin laitteisiin ja ohjelmiin, niin pian ansaitset entistä enemmän kahisevaa nettipokerilla!

Kun käytät sopimuksiamme, pokerin pelaaminen tuottaa sinulle takuuvarmasti enemmän rahaa. Päästäksesi käsiksi hyviin diileihimme, sinun ei tarvitse tehdä käytännössä muuta, kuin luoda pelitilit linkkiemme kautta ja alkaa pelaamaan ahkerasti nettipokeria!